Terug naar het overzicht

Marechaussee kan weer veilig motoren vervoeren

14-01-2019 Bron: Defensie weekkrant, week 2

De Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdag 15 januari zes speciale motortrailers in ontvangst genomen bij de Defensie Uitleenorganisatie (DUO) in Stroe. Trailers die slechts één persoon op een veilige manier kan laden en lossen. Door snelle samenwerking tussen het cluster Wielvoertuigen van de Afdeling Systemen & Analyse en de sectie Inkoop zijn de aanhangers binnen vier maanden geselecteerd, aangeschaft en afgeleverd.

Tohaco levert motortrailers aan Marechaussee

Clusterhoofd Wielvoertuigen Shelly Tomasouw-Van den Bos (l) met vertegenwoordigers van de KMar (m) en de firma Tohaco (r).

De firma Tohaco levert elektrisch aangedreven en luchtgeveerde aanhangers waarvan het laadplatform volledig naar beneden kan zakken. Er is geen intensieve mankracht meer nodig om een motor op de trailer te duwen. De zwaar verouderde trailers van de KMar moesten altijd met minstens drie man beladen en gelost worden om het risico op ongelukken met vallende motoren te beperken. Capaciteit die niet altijd eenvoudig beschikbaar is. Voortaan kan een enkele bedienaar dit werk uitvoeren. Tohaco verzorgt begin februari een gebruikersinstructie aan alle gebruikers van de KMar, waarna de trailers aan deze eenheden worden overgedragen.