Tohaco-aanhangwagens

Ontmoet de aanhangwagen van de toekomst

In de wereld van het vrachtwagentransport is luchtvering al jarenlang een veelgebruikte toepassing om een comfortabel en veilig transport mogelijk te maken. Tohaco is er in geslaagd met de expertise uit die transportwereld een aanhangwagen te ontwikkelen die een ongelofelijk laadgemaak combineert met een super wegligging en een ongeëvenaard rijcomfort.  Rijden met een aanhangwagen krijgt een compleet andere dimensie. Een demonstratie met proefrit zal u overtuigen. 

Tohaco.  Is opgericht in 2012 en gevestigd in Liessel, Noord Brabant. Hier wordt door een aantal enthousiaste en goed opgeleide medewerkers gewerkt aan onze luchtgeveerde Tohaco aanhangwagens. De trailers worden volledig in eigen huis geproduceerd en geassembleerd. Dus een volledig Nederlands product.

Volledig elektronisch veersysteem.  Dit veersysteem is uitgevoerd met de beste componenten verkrijgbaar in de wereld van luchtvering. Geavanceerd en betrouwbaar. Met een druk op de knop laat u de laadvloer van de aanhangwagen heffen of zakken. De hoogtesensoren onder het chassis geven de besturingsunit informatie die vervolgens afhankelijk van de situatie, de compressor opdracht geeft, lucht in de balgen te pompen of lucht af te laten. Deze kwaliteitscompressor is voorzien van een luchtdroger om in de meest uiteenlopende weersomstandigheden probleemloos te kunnen functioneren. Waar nodig ondersteund door een of twee luchtvoorraad tanks.  Deze elektronische niveauregeling zorgt er tevens voor dat gewichtsverschillen in de lading tussen links en rechts automatisch worden gecorrigeerd. Het gehele veersysteem is onder de aanhangwagen gemonteerd. De gemonteerde semi tractie accu wordt geladen tijdens het rijden door het trekkend voertuig. Via de gemonteerde stekker kunt u ook bijladen met een externe acculader. De zekerheid van een noodventielsysteem en valbeveiliging maken de trailer compleet.

TV veersysteem.  Het TV veersysteem is ontwikkeld als voordeliger alternatief op het elektronisch veersysteem. De aanhangwagen is voorzien van dezelfde kwaliteit luchtbalgen en schokdempers. Het betrouwbare veersysteem is handbediend middels 2 ventielen en een compressor.  Deze kunnen bediend worden vanuit een bedieningskast  die op de dissel van de aanhangwagen is gemonteerd. Twee hoogte indicatoren laten u zien wanneer de aanhangwagen de juiste rijhoogte heeft. Ook hier onder de laadvloer een semi tractie accu die voor de energie zorgt en wordt bijgeladen door het trekkend voertuig. Met de acculaadstekker kunt u er voor zorgen dat de accu ook na lang stilstaan nog volledig geladen is. Ook hier maken de zekerheden van twee noodventielen en de valbeveiliging het systeem compleet. Het TV systeem is alleen beschikbaar voor Tohaco aanhangwagens met één aslijn.

Eco veersysteem.  Met het Eco veersysteem heeft u hetzelfde veercomfort, dezelfde kwaliteit luchtbalgen en dezelfde schokdempers als de duurdere modellen: afzinkbaar, comfortabel en veilig. De aanhangwagen dient via een externe bron te worden voorzien van lucht, bijvoorbeeld een draagbare compressor of luchtpomp. De aanhangwagen is voorzien van twee kogelkraantjes en een autoventiel, waarop de luchtbron kan worden aangesloten. Twee hoogte indicatoren geven de rijhoogte aan. Het systeem is alleen beschikbaar voor de motortrailer.

Advies nodig?

Om u te voorzien van goed advies kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. Optimaal transportgemak is binnen handbereik met de mogelijkheden die onze aanhangwagens bieden.

Meer informatie?

Download brochure

COMFORTABEL

Extreem comfortabel rijgedrag door onafhankelijke luchtvering. Rijden met een aanhangwagen zal nooit meer hetzelfde zijn. Onze aanhangwagens bieden u een ongekend rijcomfort.
Meer info


VEILIG

Doordat het zwaartepunt bij onze aanhangwagens extreem laag ligt en de aanhangwagens altijd optimaal geveerd zijn, is het niet alleen comfortabel rijden, maar ook uiterst veilig. 
Meer info


LAADGEMAK

U kunt uw lading altijd eenvoudig op de laadvloer plaatsen, die geheel vlak gelegd kan worden. Het gebruik van oprijplaten of een laadklep is verleden tijd.
Meer info

TOHACO AANHANGWAGENS

Tohaco - Machine transporter

Tohaco - Motortransporter

Tohaco - Autotransporter